Plinska struka


Prezentacije i stručni radovi u području plinske struke.


 POSTERI

   
 Određivanje ugroženog prostora kod propusnosti plina Postupci ispitivanja i rokovi kontrole plinovoda i plinskih instalacija

OBJAVLJENO
god.
 PREZENTACIJE

2013
Ventilacija plinske kotlovnice – praksa i stvarne potrebe
Cilj prezentacije je da se ukaže na praksu pri dimenzioniranju ventilacije kotlovnice i na stvarno potrebnu ventilaciju koja bi trebala biti ukoliko želimo biti dobri gospodari.Pitanje je: “Jesmo li spremni na promjene ili smo tako bogati da se možemo i dalje razbacivati energijom?”
PREZENTACIJA je napravljena na bazi članka objavljenog u Ex-Biltenu br. 60/2012 za 12. Plinarski forum. Iz članka se jasno može vidjeti da trebamo mijenjati pristup projektiranju kotlovnica (ali i drugih postrojenja gdje se koristi prirodni plin).Rezultat promjena bit će znatno smanjenje troškova gradnje i uporabe kotlovnice, povećanje energetske učinkovitosti i očuvanje okoliša smanjenjem emisije CO2.

2011
Rokovi kontrole plinskih instalacija – snalaženje u labirintu postojećih zakonskih odredbi
Osvrt na postojeće stanje u primjeni zakonskih propisa i pravilnika na rokove kontrole plinskih instalacija.
Problematika definiranja rokova kontrole plinske instalacije zbog „nedostatka propisa”.
Kako poboljšati stanje?

2011
4-Pa-Test Mjerno-tehnički dokaz opskrbe zrakom za izgaranje
Cilj prezentacije je da se ukaže na potrebu bolje kontrole dovoda zraka za izgaranje plinskim napravama (trošilima) vrste B u svrhu smanjenja tragičnih posljedica.
PREZENTACIJA je napravljena za 10. Plinarski forum

2008
Propuštanje plinskih instalacija
Laboratorijska ispitivanja propuštanja plinskih instalacija različitim metodama, te određivanje ugroženog prostora.Filmovi s ispitivanja:Propusnost 1 litra, Propusnot 5 litara, propusnost 10 litara, propusnost 50 litara, Usporedba UNP-Prirodni plin
REZENTACIJA je napravljena na temelju raznih pokusa i primjera iz prakse za 23. međunarodni znanstveno stručni susret stručnjaka za plin.

2008
Rokovi kontrole plinskih instalacija
Rokovi kontrole plinskih instalacija
PREZENTACIJA je napravljena na temelju propisa i primjera iz prakse za 23. međunarodni znanstveno stručni susret stručnjaka za plin.

2008
Kontrola plinovoda i kućnih priključaka
Rokovi i metode kontrole plinovoda i kućnih priključaka
PREZENTACIJA je napravljena na temelju propisa i primjera iz prakse za 23. međunarodni znanstveno stručni susret stručnjaka za plin